Kentteki paydaşların karar alma mekanizmalarına kapsayıcı bir yaklaşımla katılımı.

Kentte işbirliği kültürü ve birlikte çalışma alışkanlığı oluşturmak.

Paydaşlar arasında ve paydaşlar ile kent yönetimi arasında diyalog kurmak.

Kent yönetimine güveni tesis ederek kentsel farkındalığı ve sahiplenme duygusunu artırmak.

01

KATILIMCI VE KAPSAYICI YEREL YÖNETİM PROJESİ

Safranbolu Belediyesi ve SUDA koordinasyonunda yürütülen, akademik ekibimiz ve çalışma grubumuz tarafından yürütülen 'Katılımcı ve Kapsayıcı Yerel Yönetimler Projesi'

SAFRANBOLU

Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Stratejisi Vizyon (2022)

'Kentte ve toplumda sosyo-ekonomik düzeyde yeni bir sayfa açmak,

Etkinlik ve yenilikçilik ilkeleriyle kentin sosyal, ekonomik ve fiziksel potansiyelini değerlendirmek ve geliştirmek, ulusal ve uluslararası düzeyde güçlü iş birliği ve paylaşım ağları kurmak.

Toplumsal kalkınma ve kapsayıcılığa önem veren sürdürülebilir ve yenileyici bir ekosistem içinde insan odaklı, dayanıklı bir yaşam alanı yaratmak.

Projenin amacı, Safranbolu Belediyesi Stratejik Planı (2020-2024) vizyonu doğrultusunda katılımcı ve kapsayıcı bir yerel yönetim mekanizması oluşturmak ve bu süreçte yerel yönetim kapasitesini ve sosyal kapasiteyi güçlendirmektir.

Katılımcı planlama; yerel ve merkezi hükümet organları, şehir sakinleri ve diğer tüm paydaşların; etkileşim içinde şehir için fikir üretme, karar alma süreçlerine katılma ve harekete geçme adımlarını kapsar.

02

Tarım, Gıda ve Kompost

Safranbolu Belediyesi olarak Ziraat Mühendisleri Mine ve Mehmet Pakkaner yönetiminde toprağı korumak, yenilemek ve temiz, sağlıklı gıda sağlamak için önemli bir adım attık.

Fotoğraf: Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu ile keyifli ve verimli bir çalışma.

04

Gastronomi

Proje kapsamında;

  • Mevcut işletmeciler, şefler ve servis ekipleri için eğitim programları,

  • Sektöre girmek isteyen potansiyel yönetici, şef ve servis personeli adayları için eğitim programları (gençler ve kadınlar, öncelikli olarak mesleki eğitim ve girişimcilik eğitimi)

  • İstanbul'da belirlenen mekanlarda eğitim amaçlı yiyecek ve içecek deneyimleri,

  • Şehirdeki yiyecek ve içecek işletmelerinin mekansal kalitesini iyileştirmek için eğitim ve danışmanlık,

  • Tanıtım faaliyetleri: Sertifikasyon, tanıtım desteği, derecelendirme vb.

  • Şehir sakinlerinin (Safranbolu ve Karabük ili genelinde) yiyecek ve içecek kültürüne katkıda bulunmayı amaçlayan faaliyetler

  • Turizmle ilişki çerçevesinde diğer etkinliklerin planlanması

ve daha fazlası...

03

Mikro Hidro Enerji Projesi

Şehrin arıtma tesisine doğal güçle gelen sudan enerji üretmek için bir Mikro Hidroelektrik Santrali projesi yürütüyoruz. Böylece yüksek tüketimli tesisin enerji ihtiyacı karşılanacak ve fazla üretimle belediyeye ek gelir sağlayacağız.

05

Konferans

Kentsel Korunan Alanlarda İnşaat Konulu Konferans ve Çalışma Projesi

Safranbolu ve benzeri kentler (kentsel korunan alanlara sahip) için yapı politikaları ve eylem planlarının (plan notları, tasarım rehberi vb.) geliştirilmesi için bilgi alışverişi ortamı yaratmak ve Safranbolu'ya bu konuda Türkiye ve dünyada öncü bir rol kazandırmak.

“Esneklik ve uyarlanabilirlik yeteneği, projelerin sürdürülebilirliği ve toplulukların devam eden refahı için temel öneme sahiptir.

Her projenin, ortaya çıkan ihtiyaçlara ve duruma göre duruma özgü proje işlevlerini ve faaliyetlerini Hayal etme ve Yeniden Hayal etme konusunda temel bir kapasitesi olmalıdır.”

SUDA Kurucuları